0706/18

Opleiding The sky is the limit!

STEM-OPLEIDING // Krijg inzicht in de aerodynamica en ontwerp zelf zo je eigen zweefvliegtuig met een zelf gesneden isomovleugel.

Data
donderdag 07 juni 2018, 09:30
tot donderdag 07 juni 2018, 15:00
Locatie
Vliegveld Goetsenhoven, Hannuitsesteenweg 350, 3300 Tienen
Route
Status
Niet beschikbaar
Prijs
€60,00 per persoon

Vliegen is iets dat vele jongeren aanspreekt. The sky is the limit is dan ook een heel leuk project om te doen in een eerste graad SO, waarbij je de leerlingen uitdaagt en echt zweefvliegtuig te maken.
 

In deze workshop maak je zelf je eigen ‘isomozaag’, waarmee je vleugels (tot 80cm) kan snijden. Vervolgens snijd je daarmee een vleugel om je eigen zweefvliegtuig te maken.

De isomozaag en bijhorende labovoeding neem je nadien mee om in je eigen klas de leerlingen vleugels te laten snijden tijdens het project.


Je leert alles over aerodynamica en enkele belangrijke begrippen die voor de bouw van je vliegtuig belangrijk zijn zoals: aanvalshoek, instelhoek, lift ...

Locatie:  De workshop gaat door op het vliegveld van Goetsenhoven zodat je zelf eerst echte vliegtuigen kan bestuderen en daar is veel plaats om je eigen zweefvliegtuig te testen!
 

Inbegrepen in de prijs: Labovoeding en isomozaag (die neem je mee na de workshop), verbruiksmateriaal zoals balsa en isomo om je vliegtuig te bouwen

Vraag info over dit event.