2102/19

Opleiding De zonnecel-ontdekking

STEM-OPLEIDING //

Data
donderdag 21 februari 2019, 13:00
tot donderdag 21 februari 2019, 15:30
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 13 plaats(en) vrij
Prijs
€85,00 per persoon

Krijg inzicht in de werking van een zonnecel en experimenteer met stroomkringen met zonnecellen.

In deze workshop maken we gebruik van de handleiding en ideëenbundel 'Energie. In actie voor een duurzame wereld'. Het begrip ‘zonne-energie' krijgt concrete invulling door verschillende activiteiten en experimenten. Naast deze achtergrondinformatie ga je zelf aan de slag om een praktische toepassing te maken met solarmotor en zonnecel.

Met de in de opleiding inbegrepen kleine experimenteerdoos ‘Zonne-energie' kan je alvast verder aan de slag in je klas en weet je welk materiaal je kan bijbestellen als je deze activiteiten met je klasgroep wil uitproberen.

Meer info


  • Voor: Leerkrachten 2e en 3e graad lagere school, STEM en technoverantwoordelijken én voor leerkrachten 1ste graad SO techniek, natuurwetenschappen en wetenschappelijk werk
  • Inbegrepen in de prijs: Handleiding: 'Energie. In actie voor een duurzame wereld', materiaaldoos (o.a. 5 zonnecellen en 2 solarmotors) en koffie
  • Het is mogelijk de grotere Experimenteerdoos ‘Zonne-energie’ voor de klas te bestellen bij inschrijving.
  • In deze grotere experimenteerdoos zitten o.a. 20 zonnecellen, 5 solarmotor’s en een digitale handmultimeter om in de klas in groepjes mee te werken.
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.