2011/18

Opleiding Realisaties techniekhoek elektriciteit

Data
dinsdag 20 november 2018, 13:00
tot dinsdag 20 november 2018, 15:30
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 5 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€20,00 per persoon

Experimenteren met elektriciteit kan al van in de kleuterklas. Maak een realisatie om geleiders te testen of lampjes te laten branden voor je techniekhoek en gebruik ze de volgende dag in de klas.

In deze workshop ga je zelf aan de slag om je eigen realisatie te maken. Die kun je de dag nadien al in de klas kan gebruiken. Naast de praktische uitwerking krijg je ook tips en uitleg om ermee aan de slag te gaan in de klas.

Schrijf je in voor deze workshop (via de knop nieuwe inschrijving) en maak daarna een keuze uit de volgende realisaties op onze Materiaalpagina

 • Kerstboom vol lichtjes
  Je bouwt een kerstboompje waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden. 
   
 • Stoomboot/ruimteschip vol lichtjes
  Je bouwt een stoomboot of ruimteschip waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden.
   
 • Raket 'Franky'
  Je bouwt een raket waarmee de kleuters achteraf in de techniekhoek van je klas kunnen ondervinden hoe je een lampje laat branden.  Bij deze raket gaan de kleuters al een stapje verder met de ingebouwde schakelaars.
   
 • Robbie de robot / Kikker
  Met deze zelfgebouwde robot kunnen de kleuters achteraf in je techniekhoek onderzoeken welke materialen de elektrische stroom ‘geleiden' (=doorlaten) of ‘isoleren' (=tegenhouden). 

Je kan uiteraard ook nog ander materiaal van onze Materiaal pagina bestellen. De lesgever neemt die dan mee. 

Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.