1003/20

Opleiding Ohm Challenge (Leuven)

Laat jouw leerlingen volop experimenteren met regelbare sensoren.

Data
dinsdag 10 maart 2020, 09:30
tot dinsdag 10 maart 2020, 12:30
Locatie
IMEC, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 15 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€50,00 per persoon

Laat jouw leerlingen volop experimenteren met regelbare sensoren. Hierdoor ontdekken ze de eigenschappen van serie- en parallelschakelingen.

Ons dagelijks leven zit vol toestellen met sensoren. Deze sensoren werken als zintuigen. Ze gebruiken externe signalen, zoals warmte, licht, een magnetisch veld of druk om aangestuurd te worden. Soms moeten verschillende sensoren samenwerken. Bijvoorbeeld bij een alarm dat pas zal loeien bij detectie van beweging en warmte. Soms is de gevoeligheid van een sensor van belang. Denk maar aan lichten die pas gaan werken bij een bepaalde vermindering van hoeveelheid daglicht. Je kunt de gevoeligheid van deze sensoren soms ook zelf aanpassen, zoals in wagens bij de sensoren voor de koplampen of voor de ruitenwissers.

Experimenteren met serie- en parallelschakelingen

Met het educatief materiaal van de Ohm Challenge leren jouw leerlingen meer over:

  • Schakelcomponenten (aan/uit).
  • Gradiënten.
  • Vaste weerstanden.
  • Regelbare weerstanden.

Deze sluiten ze aan met verschillende verbruikers, waaronder een motor, ledlampje en gloeilampje. Door te experimenteren leren ze eigenschappen van serie- en parallelschakelingen.

Tijdens deze opleiding start je als leerkracht met een eenvoudig stroomkring en de werking ervan. Hiervoor gebruiken we in de eerste plaats onze experimenteerset elektriciteit. Daarna volgen opdrachten met de schakelaars en weerstanden van de experimenteerset Ohm Challenge en het bijhorende experimenteerboekje.

Meer info:


  • Voor: leerkrachten techniek, elektriciteit,  en STEM werk 1e graad ASO en TSO, leerkrachten 3de graad Lager Onderwijs en leerkrachten kangoeroeklas
  • Inbegrepen in prijs: verbruiksmateriaal tijdens de opleiding, 4 weken huur experimenteerset Ohm Challenge met bijhorend experimenteerboekje en drankje
  • Extra materiaal te huur: Momenteel wordt de experimenteerset Ohm Challenge nog samengesteld. Zeer binnenkort meer informatie over inhoud en huurprijs/week.
  • Extra materiaal te koop: Experimenteerset Elektriciteit en Experimenteerboekje Elektriciteit. Zie hieronder voor meer informatie en bijkomend materiaal.
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.