1211/19

Opleiding IR13 (Gent)

Laat je leerlingen de logische poorten en sensoren van een LEGO-trein manipuleren. Leer ze zo denken als echte ingenieurs!

Data
dinsdag 12 november 2019, 10:00
tot dinsdag 12 november 2019, 13:00
Locatie
De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Route
Status
Beschikbaar
Capaciteit
Nog 11 plaats(en) vrij
(m.u.v. eventuele inschrijvingen in je winkelmandje)
Prijs
€50,00 per persoon

Laat je leerlingen de logische poorten en sensoren van een LEGO-trein manipuleren. De opdrachten worden steeds uitdagender. Leer ze zo denken als echte ingenieurs!

Treinen kunnen tegenwoordig meer en meer zelfstandig rijden. Dat is te danken aan hun gevoelige sensoren en een correcte programmatie. Op die manier proberen ingenieurs zoveel mogelijk menselijke fouten uit te schakelen. Het verhoogt de veiligheid van alle reizigers! 

Denken als een echte ingenieur

Met het educatief pakket IR13 laat je jouw leerlingen hun ingenieursvaardigheden ontdekken via logische poorten en sensoren. Met de logische modules leren ze een LEGO-treintje te manipuleren. Bijvoorbeeld tot het automatisch voor het rood licht stopt, bij een seinhuis toetert of de lichten aanzet in de donkere tunnel. Laat ze volop:

  • Ontwerpen.
  • Schematiseren.
  • Implementeren.
  • Bijsturen.
  • Opnieuw proberen.

Tijdens deze opleiding krijg je als leerkracht eerst een korte presentatie met wat uitleg over de opzet van het project. Onze lesgever zet je daarna snel aan het werk met enkele praktische opdrachten. Deze voer je uit in groepjes. Zo leer je de werking van het beschikbare educatief materiaal kennen.

Bekijk zeker onze handige instructiefilmpjes en meer informatie over de materiaalkoffer IR13.

 

Meer info:


  • Voor: leerkrachten techniek, elektriciteit, wetenschappen en STEM werk 1e graad ASO en TSO
  • Inbegrepen in prijs: verbruiksmateriaal tijdens de opleiding, vier weken huur materiaalkoffer en drankje
  • Extra materiaal te huur: De materiaalkoffer IR13 omvat voldoende materiaal om met vijf groepen in de klas aan de slag te gaan. Deze koffer is per week te huur. Zie hieronder voor meer informatie en prijzen.
Nieuwe inschrijvingVraag info over dit event.